Ką galime padaryti, kad įkvėptume mokinius maitintis dar sveikiau? Vienas būdų – patrauklus maisto patiekimo būdas lėkštėje. Daugiau jų kviečiame sužinoti užsiėmimų metu, skirtų technologijų mokytojams. 

Mokymus sudaro dvi dalys: teorinė ir praktinė.

Teorinių paskaitų metu kalbėsime apie:

  • mokyklinio amžiaus vaikų mitybos principus;
  • maisto produktų rinkimą ir normavimą;
  • daržovių vartojimo skatinimą;
  • kritišką pridėtinio cukraus, druskos, riebalų ir skaidulinių medžiagų kiekio vertinimą maisto produktuose;
  • patrauklaus maisto patiekimo būdus;
  • inovatyvių mokymo metodų pavyzdžių pateikimą, pritaikomą pamokose.

Praktinių užsiėmimų metu:

  • prisiminsime saugos ir higienos taisykles;
  • atliksime produktų sudėties ir maistinių savybių analizę;
  • gaminsime 8 patiekalus, iš kurių: 2 pusryčių, 2 pietų, 2 vakarienės ir 2 užkandžių/derestų. Patiekalus gaminsime atsižvelgami į sezoniškumą.

Teorinių užsiėmimų datos:

Lapkričio 26 d. nuo 16.00 iki 18.30 val., adresu Žirmūnų g. 143, Vilnius

Praktinių užsiėmimų datos: 

Lapkričio 27 d. nuo 9.00 iki 13.30 val., adresu Žirmūnų g. 143, Vilnius
Lapkričio 27 d. nuo 14.30 iki 19.00 val., adresu Žirmūnų g. 143, Vilnius
Lapkričio 28 d. nuo 9.00 iki 13.30 val., adresu Žirmūnų g. 143, Vilnius
Lapkričio 28 d. nuo 14.30 iki 19.00 val., adresu Žirmūnų g. 143, Vilnius

Svarbu! Registruojantis pasirinkite vieną Jums tinkantį teorinių ir praktinių užsiėmimų laiką ir vietą. Praktiniai užsiėmimai turi vykti po teorinių.
Registracija į užsiėmimus: https://forms.gle/6y8mk4J7QZZLB2Xy8

Turite klausimų? Kreipkitės virginija.kupciunaite@vvsb.lt arba telefonu +370 659 27195